måndag 29 september 2014

Prestationen.

I torsdags läste ve boken tillsammans och rättat svåra ord för varandra. Vi har diskuterat flera saker  exempelvis vad Emma presterade för att bli bäst på simning i världen och för få bäst betyg.

En klasskamrat betonade att Emma tog beslutet att bli bäst i världen. Hon satte upp mål och nådde sina mål. En annan nämnde att föräldrar eller lärare borde berömma barnen istället för kritisera dem. Men jag sa att Emma inte kände sig ledsen när lärare sade : du kommer aldrig att kunna simma bröstsim för du kan inte vinkar dina fötter. Emma är ganska självständig och hon kämpade för att bli bäst på bröstsimning. En annan nämnde att Emma har ett svårt liv exempelvis : måste träna jämt, vilket innebär mycket stress och hon måste äta bra för att hon ska nå sitt mål. En tredje person nämnde att Emma tänkte mycket  vad andra tyckte om henne. Men jag tyckte att Emma bara ville berätta att hur hon tänkte under karriären och berättade hur hon försökte prestera för att må bra.

Jag pratade om att Emma är självständig. När folk visade att de inte tror på henne så vill hon bevisa motsatsen. Hon mår bra efter att ha bevisat motsatsen. Emma hade ett svårt liv när hon var tonåring och samtidigt åkte hon runt i världen med andra äldre för olika tävlingar. När hon var hemma så kände hon sig vilsen. Hon visste inte riktigt var hon var eller vem hon var. Hon hade inte levd som en vanlig tonåring.

Jag tycker att Emma hon har så mycket problem i livet. Hon stressar över många olika saker. Hon var rädd att hon inte räcker till för sina olika roller. Hon vill vara bäst i världen och mådde dåligt när hon inte var bäst. Men det kan hända alla människor. Det är en intressant bok att läsa men den var bitvis jobbig också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar