söndag 7 september 2014

Min systers dotter har många pappor.

Det var jättespännande bok. Boken handlar om Ombenis syster som har fått en dotter. Maua heter hon och kom till Sverige med en lite baby. Maua och dotter bor med Obeni som har en hund. Lägenhet är en etta och lite kök.

Det var jättejobbigt för Ombeni. Maua vill inte göra någon ting bara tittar på tv och sover hela dan. Hon äter inte råd kött och Ombrni förstår inte varför. Maua svårt att ta hand om sin dotter.  Ombeni bråkade mycket med Maua för hon ville sin syster ska ta hand barn och städa lägenhet.  Kitumaini heter dotter. 

Ombeni är jätteglad samt lite besviken när Maua kom med Kitumaini för att hon sakna Isabelle den andra syster. Ombeni älskar mycket Kitumaini. Hon berättade inte till socialen om Maua svårt att ta hand om Kitumaini. Hon ville inte socialen ska ta  Kitumaini iväg från henne. Maua och Kitumaini fick svårt sjukdom. Ombeni skämpade för att Maua skulle ta sin medicin. 

När de flyttade till södra Sverige så Maua trivs bättre på landet. Tillsluter berättade Maua vad som har händ med henne och hur hon fick barnen. Maua vet inte själv viken är pappa till Kitumaini. Rebeller våldtäkt henne och hon levde med de i tre år. När hom kom hem till byn så levde hon som ett djur som en hund. De blev aggressiva när Mauas magen började växa utan hade nån man. Maua och Ombeni började på nytt liv och trivs de bra på landet. Maua och Kitumaini fick stanna i Sverige så blev de jätteglad. Ombeni ville studera till trädgårdsmästaren. 

Ombeni och Maua är jätteintressant i den här boken. De levde i hård liv i Kongo men ändå de längtade sitt hemland när de var lite med sina föräldrarna. Maua har så svårt situationen fick svårt sjukdom båda henne och dotter. Det är inte lätt att leva och har svårt söm på natten men hon kämpade att leva för sitt barn. Ombeni har varit svårt situation också men hon försökte leva i nutid men ändå hon tog medicin för att lugna sig. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar