torsdag 11 september 2014

Olivias nya klänningen



e

Olivia har blivit stor och long. Klänningar är korta och trånga och alla kläder är fula.
Mamma och Olivia går till tygbutiken. Men Olivia är besviken för att hon fick inte välja tyget själv. Expediten hittar med en stort besvär, en annan stuv som är rätt så skär. Mamma har sytt en ny klänning till Olivia men hon är inte nöjd. 



Olivia klär på sig nya klänningen. Hon går ut och leker på en äng med maskrosor. Hon gör en blomsterkrans men det blir inte krans. Då kommer en flicka som vill hjälpa till. Olivia blir jätteglad och springer hem till sin mamma.


När Olivia tittar på sig i spegel blir hon ledsen. Klänningen är full med maskrosfläckar. Hon kämpar förtvivlat att tvätta klänningen för hand. Det går inte borta bläck. Mamma vill komma till toaletten. Olivia slänger klänningen i toastolen och rusar sig iväg från toaletten. Mamma är led och arg när hittar hon klänningen.

 

Olivia ångrade sig och var ledsen hela dagen för att hon har varit bussig. På natten har mamma broderat en sky av blommor och klänningen är som ny. Olivia tycker om den mycket. Den är vackrast klänningen som hon aldrig sett. Hon ska har den på festen.  



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar