onsdag 5 november 2014

Ska vi behöva pass för att resa mellan olika länder?

När man ska resa på semester på olika länder behöver man passet för att olika länder har olika regler. Det är också säkerhetskontroll. Kan man resa utan pass? Det skulle bli lättare och fortare under säkerhetskontroll att man bara visa id-kort. Genom EU-länder behöver man inte pass men man måste vara EU-medborgare. Det skulle vara bra att resa utan pass på andra länder också.

Det är alltid bäst att ta med sig passet eller id-kortet eftersom du kan behöva styrka din identitet om du till exempel blir stoppad av polisen eller om du ska flyga. Passet är bra om du hamnar på sjukhuset eller det händer en olycka så vet de vem du är.

Det skulle blir lättare att resa utan pass för att det kostar mycket och måste göra ett nytt pass varje 5 år. Det blir lättare och gå fortare under säkerhetskoll att man skulle slipa och stå i kör länge. Det räcker bara man visa id-kort.

Vi tycker det är alltid bäst att ta med sig passet under resa nåt annat land. Eftersom du kan behöva styrka din identitet om du blir stoppad av polisen eller om det kan hända en olycka. Flera länder har olika regler också det gäller tid gränsen att hur länge du kan stanna i deras land. Det är bra att ha pass när man resa olika länder. 

1 kommentar:

  1. Vi har diskuterat tillsammans ( Thanyaporn, Sandeep.Glais och Olgar.

    SvaraRadera